2012. augusztus 3., péntek

Egyszerű és nagyszerű házi fagyi

Már rég szerettem volna itthon, egyszerűen, fagyi porok nélkül fagyit készíteni. Valamelyik nap kapcsolgattam a tévét és egy nagyszerű fagyi receptet mutattak be. Annyira megtetszett a dolog, hogy nem bírtam ki, hogy ki ne próbáljam. A pontos adagokat ott sem adták meg, mert ezt ízlésre  kell elkészíteni. Natúr joghurtot és gyümölcsöt összeturmixolunk (szükség szerint egy kis cukorral édesítjük) és berakjuk párórára a fagyasztóba (2-3órára). Miközben a fagyasztóban van érdemes megkavarni. Mikor már jó sűrű, krémes akkor lehet fogyasztani. Mi elkövettük azt a hibát, hogy nem ettük meg az összeset így visszaraktuk a fagyasztóba. Sajnos kőkeménnyé fagyott, de mikróban pár mp alatt fagyi állagúvá olvadt. Ugyan olyan finom volt utána is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése